Canonizarea Sfantului Efrem Cel Nou

LITURGHIA si Slujba de CANONIZARE a Sfantului Efrem cel Nou – 5 mai 2011

 

Moastele Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou au fost descoperite in mod miraculos in anul 1950 si, datorita nenumaratelor vindecari miraculoase si a minunilor savarsite de acest Mare Mucenic din Nea Makri, BISERICA ORTODOXA a GRECIEI l-a recunoscut ca Sfant in anul 1998.

Anul acesta – 2011 – Sfantul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, a fost canonizat si trecut in randul Sfintilor si de catre PATRIARHIA ECUMENICA de la CONSTANTINOPOL, conform scrisorii cu numarul de protocol 217 din ziua de 11 martie 2011, a Prea Fericitului Patriarh Ecumenic Bartolomeu al Sfintei şi Marii Biserici a lui Hristos din Constantinopol.

Aceasta hotarare patriarhala si sinodala a fost comunicata poporului grec prin ENCICLICA cu nr. 10 din 5 aprilie 2011. Actul patriarhal si sinodal consemneaza faptul ca Sfantul si Slavitul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou – cel din Muntele Neprihanitilor – a fost inscris de curand in dipticele Sfintilor Bisericii Ortodoxe, iar pomenirea sa se savarseste pe data de 5 mai a fiecarui an, iar gasirea Sfintelor sale Moaste se sarbatoreste pe data de 3 ianuarie a fiecarui an.

ENCICLICA cu nr. 10 o gasiti tradusa in limba romana aici: Sfantul Sinod al Bisericii Greciei a trecut in randul tuturor Sfintilor pe Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri

Sarbatoarea CANONIZARII Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri a avut loc pe data de 5 mai 2011, la Sfanta Manastire a Buneivestiri din Nea Makri, Grecia – manastire care adaposteste Sfintele sale Moaste.

Inregistrari VIDEO de la PRIVEGHEREA Sfantului Efrem cel Nou – savarsita pe 4 mai 2011, in ajunul sarbatoririi sale – si de la SLUJBA DE CANONIZARE a acestui Mare Mucenic din Nea Makri – slujba savarsita in ziua pomenirii sale: 5 mai 2011 – gasiti mai jos: (daca nu apare vreun videoclip in Mozilla Firefox 4.0.1, apasati Ctrl+F5)

PRIVEGHEREA Sfantului Efrem cel Nou
– Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia –
4 mai 2011

LITURGHIA SINODALA si CANONIZAREA Sfantului Efrem cel Nou
– Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia –
5 mai 2011
Partea I

DUMNEZEIASCA LITURGHIE si CANONIZAREA Sfantului Efrem cel Nou
– Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia –
5 mai 2011
Partea a II-a

LITANIA Sfantului Efrem cel Nou
– Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia –
5 mai 2011

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s